8.3 C
Județul Gorj
luni, aprilie 22, 2024
- Advertisment -
AcasăPoliticaIordache vrea reducerea facturilor și investiții în capacități energetice

Iordache vrea reducerea facturilor și investiții în capacități energetice

„Sunt unul dintre inițiatorii a două proiecte de lege prin care sper să rezolvăm situația generată de creșterea prețurilor la gaze și energie. Cred că trebuie să presăm Guvernul să rezolve imediat și real această gravă problemă cu care se confruntă populația. Oamenii trebuie să știe că, pe lângă jucătorii de pe piața de energie, statul român încasează sume importante în această perioadă profitând de povara de pe umerii oamenilor. Guvenanții doar se prefac că vor să rezolve problema și tergiversează implementarea unor soluții reale, de fond”, a transmis senatorul Forță Dreptei.”Împreună cu toți colegii, parlamentari Forța Dreptei, am depus la Senat un proiect de lege care vizează reducerea la jumătate a prețurilor la energia electrică și gaze naturale prin diminuarea și eliminarea a taxelor și a costurilor impuse de stat în factura consumatorilor finali”, a subliniat Iordache.

Proiectul prevede măsuri urgente care ar duce la scăderea imediată a facturilor la energie:

🔸reducerea TVA la 5% pentru energie;

🔸suspendarea imediată, pentru o perioadă de 12 luni, şi eliminarea treptată a certificatelor verzi ;

🔸suspendarea imediată şi eliminarea bonusului de cogenerare;

🔸eliminarea accizei la energia electrică;

🔸aplicarea măsurilor de compensare a preţurilor la energie pentru toţi consumatorii.

Cel de al doilea proiect pe care îl susține senatorul de Gorj, alături de colegi parlamentari din mai multe formațiuni, prevede ca „investițiile în capacitățile energetice abandonate din cauza litigiilor pe teme de mediu sa fie scoase din zona ariilor protejate”. Această lege vine și în sprijinul județului Gorj pentru că duce la finalizarea investițiilor în cele două hidrocentrale de pe Jiu lăsate în paragină, deși sunt finalizate în proporție de 96%.

„În perioada următoare voi anunța și alte proiecte de lege la care am lucrat și care au rolul de a rezolva câteva dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm. Sper că toate eforturile noastre vor fi susținute de o majoritate largă în Parlament și vor produce cât mai repede efecte concrete în viața gorjenilor!”, a mai precizat parlamentarul.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments