20.4 C
Județul Gorj
marți, mai 21, 2024
- Advertisment -
AcasăPoliticaIordache, mesaj TRANȘANT: “Nu voi susține un candidat care joacă dublu și...

Iordache, mesaj TRANȘANT: “Nu voi susține un candidat care joacă dublu și laudă PSD”

Liderul PNL GORJ, Ion Iordache, a avut, vineri, o întâlnire cu organizația PNL Târgu Jiu, condusă de Marcel Romanescu. Președintele Partidului Național Liberal Gorj a declarat că a convocat această întâlnire cu scopul de a cunoaște mai bine anumiți membri ai organizației municipale și pentru a clarifica anumite lucruri care s-au spus în spatiul public în ultima perioadă. Iordache a declarat la un post de radio local că le-a transmis clar tuturor celor care au participat la ședință că “Partidul Național Liberal, atât timp cât Iordache va fi președinte, NU va susține niciodată un candidat care joacă dublu și laudă Partidul Social Democrat.” Liderul liberalilor gorjeni a mai declarat că va face echipă cu Marcel Romanescu dacă acesta va “juca corect.”

Marcel Romanescu a surprins cu declarațiile sale din ultima perioadă. În 2020, primarul liberal al municipiului Târgu Jiu afirma despre PSD că este cel mai periculos virus, că “ciuma roșie” trebuie scoasă definitiv din județ și că trei ani le-a pregătit coliva social democraților. Tot atunci, în 2020, îi mulțumea președintelui PNL Ludovic Orban că l-a ajutat să “pună bomboana pe coliva pe care a pregătit-o PSD-ului. Triumfal, în fața liderilor liberali, Romanescu își termina discursul afirmând despre PSD: “SUNT TERMINAȚI!”

Acum, în 2023, lucrurile s-au schimbat radical. Marcel Romanescu a dat uitării acele declarații și pare că dă uitării și tabăra liberală. În ultimele săptămâni, Romanescu a început să joace din nou rolul pe care îl joacă încă din 2017: acela de VICTIMĂ. Se plânge că nu e înțeles de conducerea PNL și, culmea, în loc să caute “pacea” cu liderul liberalilor gorjeni, caută pacea cu PSD-ul. Îl laudă pe Mihai Weber, liderul social democraților gorjeni, șocând pe toată lumea și afirmând public că are o colaborare bună cu PSD, mai exact cu conducerea social democrată. Laudele la adresa lui Weber au venit în contextul cutremurelor care au avut loc în Gorj. Romanescu a declarat că liderul PSD l-a sunat după seismul care a produs pagube majore în Târgu Jiu și nu numai. Curios este de ce a ales Romanescu să îl laude pe Weber și nu pe Cristina Cilibiu sau pe Nicolae Ciucă. Prefectul județului s-a mobilizat exemplar și, imediat după seismele mari de la începutul lunii Februarie, alături de toate autoritățile implicate, a întocmit rapid documentele necesare, le-a transmis la București, iar premierul României și președintele partidului din care Romanescu face parte, Nicolae Ciucă, a alocat sumele de bani necesare pentru ca autoritățile din Gorj să repare ce au distrus seismele.

Marcel Romanescu nu face decât să întărească tot mai tare zvonurile din spațiul public, conform cărora se pregătește ca la alegerile din 2024 să candideze din partea PSD. Rămâne de văzut ce se va întâmpla. Un lucru este cert: urmează un an greu, un 2024 cu patru runde de alegeri, iar negocierile, discuțiile și strategiile au început deja.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments