25.4 C
Județul Gorj
duminică, iulie 21, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomieInvestiții în Gorj

Investiții în Gorj

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a prezentat, miercuri, stadiul de implementare a 8 proiecte de infrastructură aferente regiunii Oltenia. Al doilea și al treilea proiect au legătură cu Gorjul.
Ministrul a anunțat astfel că miercuri dimineaţă la Compania de Drumuri s-a semnat contractul pentru proiectarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru Drumul expres Craiova-Târgu Jiu.
„E un proiect super important pentru Oltenia, pentru zona de vest a Olteniei, pentru Târgu Jiu, trece chiar şi dincolo de munţi, pentru că de la Petroşani, după ce treci Valea Jiului (…), te înscrii pe acest drum expres de în jur de 100 de kilometri şi intri în reţeaua de drumuri rapide, deci practic reţeaua de drumuri rapide se extinde până la Târgu Jiu. Asta ajută şi spre zona de nord-est a judeţului Mehedinţi, zona Baia de Aramă, tot bazinul Gorjului şi va duce la dezvoltarea acestei zone. E un contract din generaţia de proiecte care sunt pregătite complet înainte de a fi lansate în licitaţie „, a declarat Drulă.
Al treilea proiect, a adăugat el, este centura municipiului Târgu Jiu.
„Este un proiect care a început în 2014, dacă nu mă înşel, e la stadiu de nişte lucrări abandonate de vreo 3-4 ani de zile şi vestea bună este (…) că ordinul de începere a lucrărilor a fost emis, cu un nou constructor, s-au reluat lucrările şi la anul va fi gata, varianta de ocolire îi spune tehnic, centura Târgu Jiu îi spune lumea”, a completat el.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments