21.3 C
Județul Gorj
vineri, septembrie 22, 2023
- Advertisment -
AcasăEconomieInvestiție de 12 milioane de euro pentru infrastructura de transport a municipiului

Investiție de 12 milioane de euro pentru infrastructura de transport a municipiului

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a semnat, miercuri, alături de reprezentantul societăţii care a câştigat licitaţia, contractul pentru modernizarea infrastructurii de transport în comun a oraşului, investiţie de peste 12 milioane de euro din fonduri europene.

Firma câştigătoare a licitaţiei pentru modernizarea infrastructurii de transport a oraşului este UTI, iar investiţia presupune 27 de kilometri de fir de contact, 700 de metri de reţea nouă pe tronsonul Agriculturii – Mall, 186 de stâlpi înlocuiţi, 40 de staţii moderne, dotate cu echipamente de ultimă generaţie, 2 staţii de redresare reabilitate şi o staţie de redresare nouă. Termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023.

„Am semnat astăzi contractul pentru modernizarea infrastructurii de transport în comun de la Târgu Jiu, alături de reprezentantul societăţii UTI, cea care a câştigat licitaţia, domnul Nicolae Ivan. (…) Mă bucură faptul că se lucrează cu o societate serioasă, cu care am mai colaborat şi care mereu a finalizat lucrările înainte de termen. Aşa cum am mai spus, această investiţie este complementară achiziţionării a încă 15 troleibuze, ambele contracte fiind componente ale celui de-al doilea proiect cu finanţare europeană pe mobilitate urbană la Târgu Jiu. La sfârşitul anului 2023, municipiul nostru va avea un sistem de transport în comun cu adevărat modern, cu o flotă de 35 de troleibuze noi”, a spus Marcel Romanescu.

Reprezentantul societăţii UTI, Nicolae Ivan, a precizat că lucrările vor fi efectuate pe tronsoane, care încă nu au fost stabilite, pentru un disconfort cât mai mic al cetăţenilor.

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments