14.2 C
Județul Gorj
sâmbătă, septembrie 30, 2023
- Advertisment -
AcasăSocialIlegalități în domeniul silvic și piscicol sancționate de polițiști!

Ilegalități în domeniul silvic și piscicol sancționate de polițiști!

Aproximativ 60 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 lei au fost aplicate de poliţişti în urma unei acţiuni derulate pentru prevenirea şi depistarea ilegalităţilor din domeniul silvic şi cel piscicol, a informat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Ţuhaşu.

Potrivit acestuia, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, transportul, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, precum şi pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

Astfel, au fost verificate 109 autovehicule, verificate patru depozite de material lemnos şi legitimate 173 de persoane. „Au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 13.000 lei, din care 5 sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, a fost dispusă măsura confiscării a aproximativ 21 metri cubi de cherestea, în valoare de 13.000 lei”, a mai spus Victor Ţuhaşu. El a adăugat că, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat şi trei infracţiuni, dintre care două la regimul rutier, fiind reţinut şi un permis de conducere, respectiv un certificat de înmatriculare.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare, în vederea diminuării fenomenului infracţional/contravenţional în domeniul silvic şi piscicol.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Gorj şi a specialiştilor din domeniul silvic.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments