19.7 C
Județul Gorj
miercuri, iulie 24, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialGrevă la Registrul Comerțului!

Grevă la Registrul Comerțului!

Timp de câteva zile angajații Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) vor face proteste faţă de inechităţile salariale, solicitând demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, astfel că, în perioada 18 – 22 aprilie se va desfăşura o grevă de tip japonez, în timpul căreia sindicaliătii vor purta banderole negre în semn de protest şi ”îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel”. Vor urma patru zile de mitinguri, ultimul fiind la sediul Ministerului Justiţiei, iar, din august, va fi declanşat conflictul colectiv de muncă.

”Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federaţia PUBLISIND şi la Blocul Naţional Sindical – declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR”, au anunţat sindicaliştii.

Acestia își doresc majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie.

”Totodată, revendicăm acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională “Justiţie”. În scopul susţinerii revendicărilor salariaţilor din ONRC, vor avea loc mai multe acțiuni, după următorul calendar: 

18-22 aprilie 2024 – grevă de tip japonez la nivel naţional. Membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel. 

23-25 aprilie 2024, începând cu ora 13:30, mitinguri organizate la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor. 

26 aprilie 2024, începând cu ora 11:00 – miting la sediul Ministerului Justiţiei.

Începând din luna august, va fi declanşat conflictul colectiv de muncă” anunță sindicatul.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments