25.4 C
Județul Gorj
duminică, iulie 21, 2024
- Advertisment -
AcasăEveniment(Foto) Razii în Gorj, polițiștii au prins la volan un tânăr DROGAT...

(Foto) Razii în Gorj, polițiștii au prins la volan un tânăr DROGAT cu COCAINĂ

În noaptea de 19/20 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au organizat o acțiune cu efective mărite, în întregul județ, pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică, prevenirea comiterii infracțiunilor cu violenţă, a furturilor şi a infracţionalităţii stradale.

Un alt obiectiv urmărit de polițiști a fost creșterea gradului de siguranță rutieră, prin depistarea conducătorilor auto care consumă substanțe psihoactive sau băuturi alcoolice.

Polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, criminalistică, investigarea criminalității economice sau investigații criminale au controlat 51 de societăţi comerciale și au legitimat 840 de persoane.

Polițiștii rutieri au oprit pentru control 542 de autovehicule și au efectuat 277 de testări cu aparatul etilotest și 11 cu aparatul drugtest.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 153 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește 46.000 de lei.

Ca și măsuri complementare, au fost reținute 8 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat în flagrant delict, o infracțiune de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și o infracțiune de conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere.

Exemple:

La data de 19 mai a.c., ora 23:40, polițiști din cadrul Poliției Orașului Tismana, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe DJ 671 Călugăreni, au efectuat semnalul regulamentar de oprire al unui autoturism.

Întrucât acesta nu a oprit la semnal, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, pe o distanță de aproximativ un kilometru.

Fiind oprit, polițiștii au stabilit că autoturismul era condus de un tânăr de 18 ani, din orașul Baia de Aramă, județul Mehedinți.

Tânărul le-a prezentat permisul de conducere și documentele mașinii, însă după verificarea în bazele de date, s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a precizat că permisul de conducere fals l-ar fi achiziționat în schimbul sumei de 500 de euro.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană care nu posedă permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

*

La data de 20 mai a.c., ora 01:20, polițiști din cadrul Biroului Rutier au oprit în trafic, pe strada Traian, din municipiul Târgu Jiu, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea.

Polițiștii l-au testat cu aparatul Drugtest, acesta indicând un rezultat pozitiv la cocaină.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate de polițiști și în perioada următoare.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments