8.3 C
Județul Gorj
luni, aprilie 22, 2024
- Advertisment -
AcasăSocial(Foto) DGASPC GORJ a premiat două tinere din județ

(Foto) DGASPC GORJ a premiat două tinere din județ

Două tinere gorjence au câștigat medalii de aur și argint la proba de aruncare a mini-suliței la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin. Au ajuns în țară în această săptămână și au fost premiate de conducerea DGASPC Gorj.

Conducerea DGASPC Gorj le-a oferit flori, atât fetelor, cât și antrenoarei Letiția Stroia.
„Ne mândrim cu fetele noastre pentru că au reușit să urce pe podium la Berlin, obținând locurile I și II la aruncarea mini-suliței, astfel aducând la Târgu-Jiu medalii de aur și argint de la o competiție de nivel mondial. Iată dovada clară că și copii din sistemul de protecție pot”, a declarat Laurențiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.
Campioanele au fost așteptate pe peronul Gării Târgu Jiu și de colegii lor de la Casa de tip familial Răchiți și de la Centrul de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale (CSCCNS) Târgu Jiu, servicii sociale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Gorj.
La Jocurile Mondiale Special Olympics de la Berlin au participat 7.000 de sportivi din 190 de țări și s-au întrecut la 26 de sporturi. Competiția s-a desfășurat în perioada 17-25 iunie. Special Olympics reprezintă o competiție care încurajează incluziunea socială și implicarea activă a elevilor și profesorilor și ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments