13.8 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăAdministratie(Foto) Cel mai performant detector subacvatic din lume, în dotarea Salvamont Gorj

(Foto) Cel mai performant detector subacvatic din lume, în dotarea Salvamont Gorj

Încă un pas uriaș în dotarea cu echipamente de intervenție de înaltă tehnologie a fost făcut de către salvamontiștii gorjeni, prin achiziția unuia dintre cele mai performante detectoare subacvatice din lume.

Aparatul, foarte mic, compact, ușor de utilizat și intuitiv se bazează pe înaltă tehnologie și Inteligență artificială, fiind recunoscut ca vârf de gamă în sectorul său de activitate.
Acest echipament, unic la nivel național, fost achiziționat cu fonduri asigurate de către Consiliul Județean Gorj și cu sprijinul Vodafone Romania, partenerul de tehnologie al Salvamontului romanesc, și asigură intervenții mult mai facile , mai puțin costisitoare și cu mult mai puține riscuri pentru salvatorii acvatici și subacvatici din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.
Detectorul subacvatic de victime, împreună cu o multitudine de alte echipamente specifice salvării acvatice cu specific montan și nu numai vor fi prezentate în cadrul exercițiului „Aquares 2023”, primul stagiul de pregătire profesională a salvatorilor, în salvarea acvatică cu specific montan pentru salvatorii cu acest profil, din cadrul echipelor Salvamont – Salvaspeo. Exercițiul se va organiza în perioada în perioada 17-20 iulie 2023 în judetul Gorj.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments