21.9 C
Județul Gorj
vineri, septembrie 22, 2023
- Advertisment -
AcasăEvenimentFostul director al SGA Gorj, condamnat cu suspendare pentru delapidare și instigare...

Fostul director al SGA Gorj, condamnat cu suspendare pentru delapidare și instigare la fals în formă continuată

Fostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj, Alexandru Buduran, a fost condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare. Judecătoria Tg-Jiu a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 4 luni închisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni.

Buduran a fost astfel condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată și pentru instigare la fals intelectual în formă continuată. Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul UAT Târgu-Jiu sau DGASPC Gorj, urmând a fi individualizată în concret de către consilierul de probaţiune din cadrul Serviciului de Probaţiune Gorj. Sentința este cu apel.

Anul trecut, ITM Gorj a efectuat un control în zona Rânca unde a depistat faptul că A. Buduran folosea muncitori la negru pentru construcția vilei sale. In realitate, muncitorii erau angajații SGA Gorj – pe care o conducea la acea vreme.În încercarea de a mușamaliza fapta, fostul director al SGA Gorj, Buduran a falsificat mai multe acte ale SGA Gorj in privința pontajelor muncitorilor pe care îi folosea în timpul serviciului la construcția vilei sale.

ITM Gorj a aplicat astfel o amendă de 140.000 de lei pentru muncă la negru și a sesizat organele de urmărire penală. Sancțiunea ITM-ului a fost contestată de acesta la Judecătoria Novaci dar a pierdut procesul.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments