13.8 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomieCSAT : Cărbunele, important pentru pentru depășirea crizei energetice

CSAT : Cărbunele, important pentru pentru depășirea crizei energetice

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat, ieri, propunerile Ministerului Energiei privind îmbunătăţirea rezilienţei energetice a României. Carbunele ramâne necesar pentru depășirea crizei energetice, dar pe termen scurt. Alte capacitati de productie sunt prioritare pentru membri Consiliului de Apărare. Vor fi introduse reactoarele nucleare de generaţia a IV-a, mici şi modular. De asemnea, este agreată şi consolidarea infrastructurii de transport a energiei electrice şi a gazelor naturale.

”În acest sens, membrii Consiliului au analizat şi aprobat propunerile Ministerului Energiei privind îmbunătăţirea rezilienţei energetice a României, astfel încât populaţia să fie protejată şi să fie asigurată continuitatea în aprovizionare cu energie electrică şi cu gaze naturale, în condiţiile unor preţuri care să nu-i împovăreze pe cetăţeni”, precizează instituţia.

Stimularea investiţiilor pe termen scurt şi mediu în dezvoltarea producţiei de gaze naturale, atât onshore, cât şi offshore, utilizarea, pe termen scurt, a tuturor resurselor energetice pe bază de cărbune pentru a traversa această criză energetică, creşterea capacităţii de extracţie din depozitele subterane de înmagazinare a gazelor naturale, precum şi concretizarea dialogului cu partenerii externi pentru a asigura accesul la surse alternative de gaze naturale din Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii şi Arabia Saudită sunt alte subiecte abordate în cadrul şedinţei CSAT.

 

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments