marți, iunie 6, 2023
- Advertisment -
AcasăEconomieCSAT : Cărbunele, important pentru pentru depășirea crizei energetice

CSAT : Cărbunele, important pentru pentru depășirea crizei energetice

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat, ieri, propunerile Ministerului Energiei privind îmbunătăţirea rezilienţei energetice a României. Carbunele ramâne necesar pentru depășirea crizei energetice, dar pe termen scurt. Alte capacitati de productie sunt prioritare pentru membri Consiliului de Apărare. Vor fi introduse reactoarele nucleare de generaţia a IV-a, mici şi modular. De asemnea, este agreată şi consolidarea infrastructurii de transport a energiei electrice şi a gazelor naturale.

”În acest sens, membrii Consiliului au analizat şi aprobat propunerile Ministerului Energiei privind îmbunătăţirea rezilienţei energetice a României, astfel încât populaţia să fie protejată şi să fie asigurată continuitatea în aprovizionare cu energie electrică şi cu gaze naturale, în condiţiile unor preţuri care să nu-i împovăreze pe cetăţeni”, precizează instituţia.

Stimularea investiţiilor pe termen scurt şi mediu în dezvoltarea producţiei de gaze naturale, atât onshore, cât şi offshore, utilizarea, pe termen scurt, a tuturor resurselor energetice pe bază de cărbune pentru a traversa această criză energetică, creşterea capacităţii de extracţie din depozitele subterane de înmagazinare a gazelor naturale, precum şi concretizarea dialogului cu partenerii externi pentru a asigura accesul la surse alternative de gaze naturale din Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii şi Arabia Saudită sunt alte subiecte abordate în cadrul şedinţei CSAT.

 

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments