25.7 C
Județul Gorj
joi, iulie 25, 2024
- Advertisment -
AcasăAdministratieCruce sfințită pentru eroii din Pârău

Cruce sfințită pentru eroii din Pârău

Astazi a avut loc sfințirea unei cruci ridicate în memoria eroilor din Parohia Pârâu, Gorj, căzuți în cele două conflagrații mondiale, pentru apărarea Patriei.

„Un gest de frumoasă recunoștință a fiilor acestui sat, care au înlocuit crucile de piatră, degradate, căzute, pe care nu se mai cunoștea scrisul, cu o cruce nouă, din marmură. Crucea se află în fața bisericii din satul Pârâu și a fost sfințită de părintele paroh Adrian Gogoșanu, împreună cu părintele Nicolae Virgil Câmpeanu, de la Parohia Șipotu. Trebuie menționată osteneala deosebită a cântărețului bisericesc Mihai Viorel Călugăru, care a susținut financiar această lucrare, precum și a enoriașelor care au pregătit toate preparatele pentru masa de pomenire”, a anunțat Adina Andrițoiu, fostul director al Centrului Brâncuși. 

Pe crucea eroilor sunt trecute următoarele nume: Bunăiașu Ion Alexandru, decedat în 1916 pe câmpul de luptă dintre Prut și Nistru, Bunăiașu A. Constantin, decedat în 1941 la Alecsandrovea, Ucraina de azi, Călugăru D. Constantin, Cinculescu Gh. Dumitru, Popescu C. Ion. Fie-le amintirea veșnică!

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments