19.7 C
Județul Gorj
miercuri, iulie 24, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialCEO investește în parcurile fotovoltaice!

CEO investește în parcurile fotovoltaice!

Se investește masiv în parcurile fotovoltaice de la CEO! Compania energetică transmite ca in perioada următoare vor avea loc

investiții în parcuri fotovoltaice și grupuri pe gaze până la sfârșitul lunii octombrie.

Constantin Popescu, fostul membru al directoratului CEO a declarat că lucrările la noile capacități de producție vor fi demarate până la sfârșitul lunii octombrie.

“În planul de restructurare sunt niște investiții și vă spun că, anul acesta, vor fi semnate toate contractele de investiții și pe parcurile fotovoltaice și pe centralele pe gaz. La unele s-au terminat licitațiile, la altele sunt în curs de evaluare, oricum ar fi, pot să vă spun cu certitudine că, până la finalul lunii octombrie, vor fi emise toate ordinele de începere, deci se vor demara toate aceste proiecte. Cel puțin pentru centralele pe gaz, știu că am tot discutat și cu colegii mei în directorat, va trebui să facem o ușoară decalare a termenelor, o notificare a Comisiei Europene, pentru că ajungem în situația să ne prindă la un grad de realizare de 60-70% a centralelor și să nu putem să mai tragem banii. Dar Ministerul Energiei are cunoștință despre treaba asta și nu cred că va lăsa să se piardă asemenea sume și să rămână investițiile la un grad de realizare de 65-70-80%. Sunt proiecte de anvergură foarte mare, acum, într-adevăr, avem și un istoric negativ cu centrala de la Iernut, care știm toți că a început și nu s-a terminat nici până astăzi, sper ca, anul acesta, să se finalizeze. Însă avem și experiența cu investitorii privați, probabil, Comisia Europeană de asta a și zis, ca să nu se întâmple ce s-a întâmplat cu Iernutul, unde statul român a gestionat direct această investiție și s-a tot decalat termenul până la adânci bătrâneți, ca să spun așa, a impus ca toate aceste noi investiții să fie în parteneriat”, spune Constantin Popescu pentru Radio Infinit.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments