6 C
Județul Gorj
luni, aprilie 22, 2024
- Advertisment -
AcasăUltima oraBilanțul primarului de Turceni, după ultimul an de mandat

Bilanțul primarului de Turceni, după ultimul an de mandat

„𝐀 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭 𝐮𝐧 𝐚𝐧, 𝐜𝐮 𝐛𝐮𝐧𝐞, 𝐜𝐮 𝐫𝐞𝐥𝐞, 𝐮𝐧 𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐢𝐭 𝐟𝐚ță 𝐝𝐞 𝐭𝐨ț𝐢 𝐜𝐞𝐢𝐥𝐚𝐥ț𝐢”, a anunțat Cristina Cilibiu, primarul de Turceni, care și-a publicat un bilanț al activității astfel:

Un an în care grija pe care o avem pentru comunitatea noastră s-a văzut în numeroasele reușite de care ne-am bucurat împreună.

►Am insistat să avem un spital bine pregătit să facă față situației actuale și am început lucrările de reabilitare termică. Un alt pas foarte important pentru spital a fost punerea în funcțiune a unei instalații care poate asigura concomitent oxigenul medicinal unui număr de peste 80 de pacienți. Totodată, am obținut aprobarea unor fonduri de 108 miliarde de lei vechi pentru aparatură nouă și avem ca obiectiv modernizarea curții exterioare, pentru care am realizat deja proiectul tehnic.

►Am finalizat amenajarea unui număr de peste 200 de parcări, asigurând o mobilitate rutieră mai bună, cât și o nouă utilitate spațiilor vechi.

►Am început reabilitare sistemului de iluminat prin montarea unui număr de 400 de lămpi LED, urmând ca restul de 900 să fie asigurate prin fonduri externe.

►Pentru satele Valea Viei și Gârbovu, am reușit eliberarea unui număr de 2682 extrase de carte funciară, cât și reabilitarea drumurilor agricole.

►Lucrăm la proiectul de reabilitare termică și energetică pentru blocurile din oraș, care s-a propus pentru finanțare din fonduri externe.

►Noul proiect de modernizare a 19 km de străzi din oraș a fost depus spre finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

►Stadiul lucrărilor de alimentare cu apă în toată localitatea a juns la 80%.

►În stadiu de licitație sunt cuprinse o nouă stație de epurare, o stație de tratare amoniu și 32 de km de rețea de canalizare, din proiectul în valoare de 13 milioane de euro depus de Aparegio spre finanțare prin POIM.

►În domeniul cultural și pentru comunitate am finalizat modernizarea curții exterioare și a clădirii Casei de cultură a orașului Turceni, în care în acest moment se desfășoară cursuri pentru copiii noștri. Am reușit să organizăm săptămânal în această vară activități culturale, educative, sportive sau sociale pentru cetățenii orașului nostru și să redeschidem târgul anual din satul Gârbovu. Fiecare copil din orașul nostru a primit daruri de la Moș Crăciun și suntem convinși că vom reuși de asemenea ca elevii din Turceni să beneficieze de tablete pentru orele de curs online în urma proiectului admis la finanțare în luna octombrie a acestui an.

Avem în desfășurare numeroase proiecte importante pentru orașul nostru la care veți vedea rezultatele în curând, în ciuda situației nefavorabile în care ne aflăm.

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments