15.7 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomieBani mai mulți pentru exproprierile de la Roșiuța

Bani mai mulți pentru exproprierile de la Roșiuța

Sumele destinate exproprierilor în vederea lucrărilor la cariera de cărbune Roşiuţa din judeţul Gorj au fost suplimentate cu 886.049 lei, conform unei hotărâri aprobate în şedinţa de Guvern de marţi.

Decizia a fost luată în baza sumelor stabilite de către instanţele de judecată, în contextul în care în coridorul de expropriere au fost incluse iniţial doar imobilele de tipul terenurilor, nu şi cele de tipul construcţiilor. „Hotărârea aprobată stabileşte unele măsuri pentru actualizarea situaţiei imobilelor proprietate privată afectate de realizarea lucrării de utilitate publică de interes naţional ‘Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşiuţa, judeţul Gorj, la o capacitate de 3.000.000 tone/an’. Concret, se actualizează elementele de identificare şi sumele individuale aferente despăgubirilor pentru exproprierea imobilelor prevăzute în anexa 2 la HG nr. 1031/2018”, a informat Guvernul.

Au fost incluse în coridorul de expropriere şi imobilele de tipul construcţiilor. Ca urmare, a fost suplimentată cu 886.049,29 lei suma necesară pentru plata sumelor individuale stabilite de către instanţele de judecată pentru despăgubirea imobilelor proprietate privată aflate pe coridorul de expropriere. Banii se asigură din bugetul Ministerului Energiei.

„Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, din subordinea Ministerului Energiei. În HG nr. 1031/2018 au fost incluse în coridorul de expropriere doar imobilele de tipul terenurilor, nu şi imobilele de tipul construcţiilor”, se explică într-un comunicat al Guvernului.

Hotărârea modifică şi completează anexa nr. 2 la HG nr. 1031/2018 privind aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roşiuţa, judeţul Gorj, la o capacitate de 3.000.000 tone/an”.

 

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments