23 C
Județul Gorj
joi, iunie 13, 2024
- Advertisment -
AcasăEvenimentAsasinate la comandă gestionate din Gorj

Asasinate la comandă gestionate din Gorj

Mai mulți gorjeni și hunedoreni sunt implicați într-un grup care administrează site-uri pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă. Polițiștii și procurorii au făcut percheziții în Gorj și Hunedoara, iar 9 persoane au fost duse la Poliție pentru audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT; polițiștii și procurorii au făcut 7 percheziții domiciliare pe raza județelor Gorj și Hunedoara. Activitățile au fost desfășurate în baza unei cereri de comisie rogatorie transmisă de către autoritățile din Statele Unite ale Americii, într-o cauză care privește cercetarea mai multor cetățeni români sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la infracțiunea de omor și spălarea banilor.

În fapt, autorităţile din Statele Unite ale Americii vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă. Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei rețele care folosește programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea și direcționarea traficului prin relee intermediare. Site-urile păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă electronică.

„Autoritățile din Statele Unite ale Americii au stabilit că acest grup este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul României, care a acționat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective și în vederea spălării sumelor de bani obținute în urma comiterii infracțiunilor de instigare la omor”, arată procurorii DIICOT.

Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de aproximativ 500.000 de euro.

În urma perchezițiilor au fost confiscate calculatoare, telefoane, înscrisuri care prezintă interes pentru cauză și a fost indisponibilizată suma de 30.000 de lei.

Persoanele față de care au fost emise mandate de aducere, 5 suspecți și 4 martori, au fost duse la sediul unităților de poliție în vederea audierii și continuării cercetărilor.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments