16.9 C
Județul Gorj
sâmbătă, septembrie 30, 2023
- Advertisment -
AcasăEvenimentANAF începe controalele la comercianții online: “E clar că e EVAZIUNE FISCALĂ!”

ANAF începe controalele la comercianții online: “E clar că e EVAZIUNE FISCALĂ!”

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei, într-o lună. Președintele ANAF susține că în acele cazuri este vorba despre evaziune fiscală și vor fi demarate controale la persoanele vizate.

„Le mulţumesc marilor firme de curierat că au depus declarația 395. Deja avem informaţii foarte clare şi sunt în pregătire nişte acţiuni ale Antifraudei pe aceste mecanisme. Vă spun că am descoperit persoane fizice care au avut vânzări online de peste 1 milion de lei într-o lună. Deci, acolo clar că este evaziune fiscală şi deja suntem în faza finală. Cred că la începutul lunii aprilie câteva zeci de asemenea persoane vor fi verificate de Antifraudă”, a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuş.

Declarația 395, la care face referire președintele ANAF, a fost introdusă recent și presupune că furnizorii de servicii poștale sunt obligați să transmită lunar informații despre comercianții online care trimit colete cu plata ramburs și despre clienții care le primesc. În acest fel, autoritățile pot identifica mai ușor comercianții online care nu-și declară veniturile parțial sau integral.

Practic, deși vizați de raportare sunt comercianții online care trimit colete cu plata ramburs, obligația de a depune declarația este la intermediari – furnizorii de servicii poștale (inclusiv firmele de curierat) care preiau coletele de la comercianți și apoi le livrează către clienți.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments