20 C
Județul Gorj
vineri, iunie 14, 2024
- Advertisment -
AcasăAdministratieAmendamente pentru deblocarea legii care le permite angajaților CEO să iasă la...

Amendamente pentru deblocarea legii care le permite angajaților CEO să iasă la pensie cu 13 ani mai devreme

“Soluții la cele mai arzătoare probleme ale angajaților și foștilor angajați (pensionari) ai Complexului Energetic Oltenia:

1. Pensionarea și recalcularea pensiilor pe legea 197/2021.

2. Modificarea OUG 27/2022 care permite menținerea și prelungirea contractelor pe perioadă determinată a angajaților CEO.

Am depus ieri amendamente la PLX 618/2022 care asigură aplicarea legii 197/2021 cu toate beneficiile promise angajaților companiei. Acestea vor fi asumate de colegii mei din Comisia de Muncă din Camera Deputaților ca să poată ajunge la vot până la finalul acestei sesiuni parlamentare.

Fără aceste amendamente  oamenii ar ieși la pensie cu 13 ani mai devreme, dar fără alte beneficii și cu pensii mult mai mici.

În această săptămână am depus și amendamente la OUG 27/2023 care obligă companiile de stat să lucreze pe bugetul anului trecut. Din această cauză, deși Complexul Energic Oltenia are bani să plătească creșterile salariale și cei 1800 de oameni angajați pe perioadă determinată, nu-i poate folosi atâta timp cât legea nu-i permite.

În tot ceea ce fac acționez cu bună credință având o singură prioritate, rezolvarea problemelor concrete cu care se confruntă gorjenii!”, a transmis senatorul Ion Iordache.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments