25.4 C
Județul Gorj
duminică, iulie 21, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialAglomerație la buletine! Vezi cum o poți evita!

Aglomerație la buletine! Vezi cum o poți evita!

Conducerea Direcției Publice Comunitare Locale de Evidența Persoanelor  Tg Jiu face apel la cetățeni să verifice valabilitatea actelor de identitate și să se prezinte la ghișeele instituției pentru preschimbare, dacă este nevoie. Apelul vine atât pe fondul apropierii unui nou tur de alegeri parlamentare, când cărțile de identitate sunt necesareîn exercitarea dreptului la vot, dar și în așteptarea sărbătorilor de iarnă când foarte mulți târgujieni se întorc din străinătate și profită de vizită pentru a-și pune actele în ordine, ducând la aglomerație la ghișee.

Cererea de eliberare a actului de identitate sau, după caz,  a înscrierii mențiunii privind stabilirea reședinței se va depune după programea on line pe site-ul instituției, www.evidentapersoanelortgjiu.ro. De reținut este faptul că la momentul prezentării la ghișeu conform programării, este necesară verificarea tuturor documentelor cerute conform legii, în absența lor programarea fiind pierdută.  Concret, cetățenii trebuie să facă dovada numelui de familie și a prenumelui, a datei nașterii, a stării civile, a cetățeniei române, a domiciliului și, dacă este cazul, a adresei de reședință. În ceea ce privește taxa reprezentând contravaloarea actului de identitate, ea se achită la momentul depunerii cererii și este de 7 lei.

Termenul de eliberarea a unui act de identitate este de 10 zile lucrătoare , cu excepția cazurilor când sunt necesare verificări suplimentare care impun o perioadă mai lungă. În situații deosebite și cu acte doveditoare( ex. motive medicale, deplasare urgentă în altă localitate, efectuarea de operațiuni bancare/poștale/notariale etc) se poate soluționa cererea în timp redus.

Pentru informații suplimentare, site-ul D.P.C.L.E.P. Tg-Jiu www.evidentapersoanelortgjiu.ro stă la dispoziția cetățenilor municipiului și a celor șapte localități deservite( Bălești, Dănești, Drăguțești, Lelești, Peștișani, Stănești și Telești).

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments