19.7 C
Județul Gorj
miercuri, iulie 24, 2024
- Advertisment -
AcasăSocialActivități desfășurate de IPJ Gorj privind accidentele de circulație!

Activități desfășurate de IPJ Gorj privind accidentele de circulație!

O serie de activități preventiv-educative pentru prevenirea victimizării copiilor prin accidentele de circulație au fost desfășurate de IPJ Gorj la Colegiul Național ,,Spiru Haret” din Târgu Jiu.

“Efectivele de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier efectuează activităţi de propagandă şi educaţie rutieră prin organizarea și desfășurarea de acţiuni tematice pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, vizând atât disciplinizarea pietonilor şi conducătorilor de biciclete sau trotinete, cât şi educarea conducătorilor auto pentru a adopta o conduită preventivă în trafic.

Astfel, pentru îndeplinirea obiectivului anterior menționat și, în primul rând, pentru prevenirea victimizării copiilor prin accidentele de circulație, este necesară conștientizarea de către aceștia a riscurilor la care se expun prin nerespectarea normelor rutiere, aspect care se poate realiza prin organizarea și desfășurarea de activități preventiv-educative, ce vizează prezentarea normele rutiere şi recomandări pentru deplasarea în siguranţă pe drumurile publice.

În acest sens, în cursul zilei de 23 aprilie 2024, efective din cadrul Servicului Rutier au desfășurat activități preventiv-educative pentru prevenirea victimizării copiilor prin accidentele de circulație la Colegiul Național ,,Spiru Haret” din Târgu Jiu, fiind vizați elevii din clasele primare.

În cadrul programului de prevenire a victimizării preșcolarilor/elevilor prin accidentele de circulație a fost iniţiată acţiunea denumită „Fii pieton disciplinizat! Nu trece dincolo!”, ocazie cu care școlarilor le-au fost prelucrate normele rutiere privitoare la deplasarea pe drumurile publice, traversarea pe trecerile pentru pietoni marcate şi semnalizate corespunzător, precum şi locul pe care trebuie să-l ocupe aceştia în autovehicule atunci când deplasarea se face folosind aceste mijloace.”, transmite IPJ Gorj.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments