20 C
Județul Gorj
vineri, iunie 14, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomie11.500 de lei pentru Gorj! Guvernul alocă fonduri pentru termoficare, asistenţa copiilor...

11.500 de lei pentru Gorj! Guvernul alocă fonduri pentru termoficare, asistenţa copiilor şi alte cheltuieli ale autorităţilor locale

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a alocat, în şedinţa de astăzi, peste 400 de milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară, unităţilor administrativ-teritoriale. Gorjul nu face excepție, 11.500 de lei fiind alocați pentru județul nostru. Din acești bani, 6500 vor ajunge la Motru pentru termoficare.

Fondurile au fost solicitate de Consiliile Judeţene pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor, respectiv de autorităţile locale pentru acoperirea unor datorii legate de serviciile de termoficare şi a unor cheltuieli ale proiectelor comunităţilor locale, anunţă ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Ministrul a subliniat: fiecare Consiliu Judeţean va primi, în mod egal, suma de 6,5 milioane de lei, iar fiecare reşedinţă de judeţ va primi 5 milioane de lei. Consiliul Judeţean Ilfov a primit o sumă totală de 11,5 milioane de lei, iar, în judeţul Hunedoara, atât municipiul Deva, cât şi municipiul Hunedoara au beneficiat de suma de 5 milioane de lei, a adăugat ministrul, precizând că reşedinţa de judeţ din Harghita a primit sprijin financiar la o alocare precedenţă, astfel că suma de 5 milioane de lei a fost distribuită între celelalte localităţi din judeţ.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 105 UAT-uri primesc, până la sfârşitul anului, 476.500.000 de lei. Fondurile alocate, astăzi, prin Hotărârea Guvernului, sunt necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments