13.8 C
Județul Gorj
miercuri, mai 22, 2024
- Advertisment -
AcasăEconomie100.000 de lei, amenzi aplicate de ITM în Gorj

100.000 de lei, amenzi aplicate de ITM în Gorj

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Gorj au aplicat, în cursul săptămânii trecute, amenzi contravenţionale în valoare de peste 100.000 lei în urma neregulilor descoperite la angajatorii din judeţ.

Potrivit unui comunicat al ITM Gorj, în perioada 16-20 mai, inspectorii de muncă au efectuat 29 de controale care au vizat atât relaţiile de muncă, cât şi securitatea şi sănătatea în muncă, fiind aplicate 21 amenzi contravenţionale în cuantum de 106.500 de lei şi dispuse 100 de măsuri de remediere a deficienţelor constatate.

Astfel, inspectorii din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat o persoană care muncea fără forme legale de angajare ca lucrător comercial pentru un supermarket din comuna Plopşoru. Angajatorul, cu sediul social în comuna Bâlteni, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 20.000 lei.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj va avea în continuare, ca obiective prioritare, combaterea muncii nedeclarate şi subdeclarate, precum şi respectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă de către toţi angajatorii”, a declarat inspectorul-şef al instituţiei, George Octavian Romanescu, citat în comunicatul de presă.

Similare:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Recent Comments