Bilanțul primarului de Turceni, după ultimul an de mandat

"𝐀 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭 𝐮𝐧 𝐚𝐧, 𝐜𝐮 𝐛𝐮𝐧𝐞, 𝐜𝐮 𝐫𝐞𝐥𝐞, 𝐮𝐧 𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐢𝐭 𝐟𝐚ță 𝐝𝐞 𝐭𝐨ț𝐢 𝐜𝐞𝐢𝐥𝐚𝐥ț𝐢", a anunțat Cristina Cilibiu, primarul de Turceni, care și-a...

3 pacienți ai Spitalului Târgu Cărbunești au murit! 13 bolnavi transferați la SJU Târgu Jiu

În urma declanșării planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Gorj, ca urmare a situației de la Spitalul Covid Târgu-Cărbunești, la nivelul Spitalului Județean...

Altar pentru judecătoarea Moța, moartă de Covid 19

O judecătoare în vârstă de 54 de ani din cadrul Tribunalului Gorj a decedat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, în urma infectării...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Atacurile la sistemul energetic românesc par că nu se mai termină! La sesizarea unor organizații de protecția mediului, Comisia Europeană a emis o informare potrivit căreia începe o anchetă cu privire la ajutorul de stat oferit Complexului Energetic Oltenia anul trecut, dar și cu privire la planul de restructurare al companiei. 

Comisia are îndoieli cu privire la conformitatea Planului de restructurare și a schemei de suport cu termenii din Ghidul privind ajutoarele de salvare și restructurare. CEO riscă plata unor penalități de aproape un miliard de euro dacă planul nu este modificat și apoi, aprobat de Comisie până la finalul lunii aprilie. Compania are nevoie de sumele prevăzute în planul de restructurare ca să achiziționeaze certificatele de carbon, altfel va intra în insolvență(n.r. în cel mai mun caz) .

De parcă atacurile externe n-ar fi destul, de aproape o lună sunt proteste în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, câțiva sindicaliști solicitând reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare a tuturor angajaților companiei. Parlamentarii PNL au  avut constant discuții cu protestatarii, dar fără rezultat.

Cei care vor legea au alte interese în spate. O formă ușoară de a intra în insolvență este acest populism ieftin” a declarat deputatul PNL Gheorghe Pecingină, referindu-se la reducerea vârstei de pensionare a angajaților Complexului Energetic Oltenia, pentru care au loc proteste de peste o lună, la Târgu-Jiu.

Atât Dan Vîlceanu cât și Gheorghe Pecingină au explicat că, dacă s-ar reduce vârsta de pensionare, 3000 de angajați ar beneficia imediat, iar restul de 9000 ar intra în șomaj pentru că CE Oltenia n-ar avea bani să achite contribuțiile și ar intra în insolvență.

 

Comisia Europeană anchetează CEO, protestele continuă