Grup de lucru pentru deblocarea legii de reducere a vârstei de pensionare a angajaților CEO

Astăzi a avut loc prima întâlnire a grupului de lucru pentru soluționarea blocajului apărut în aplicarea Legii nr. 197/2021, a anunțat senatorul de Gorj,...

Noul prefect, la jurământ

Fostul subprefect liberal Marcel Iacobescu a fost validat astăzi la Prefectura Gorj în noua funcție. În cea de prefect de Gorj, asta după ce...

Niciun vaccinat în rândul pacienților ATI Covid de la SJU Târgu Jiu

Niciun pacient de la Compartimentul ATI COVID din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu nu este vaccinat, anunță reprezentanții unității medicale. În momentul de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Situația accesării fondurilor europene în Gorj este dramatică. Suntem pe ultimele locuri din țară, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, și pe ultimul loc în Regiunea Sud-Vest Oltenia. S-a ajuns aici din multe cauze: corupție, lipsă de pregătire, lipsă de viziune și tot așa. În campania electorală pentru alegerile parlamentare s-a vorbit foarte mult despre accesarea fondurilor europene dar, până acum, singurul care a demarat un proiect pe această temă este senatorul PNL, Ion Iordache.

Acesta a propus înființarea unei asociații care să coordoneze departamente de consultanță și scriere de proiecte, gratuit, pentru persoane fizice și juridice, inclusiv pentru Unități Administrativ Teritoriale. În acest sens, la finalul săptămânii trecute s-au purtat discuții cu președinții Grupurilor de Acțiune Locale din Gorj, entități pe lângă care ar trebui să funcționeze noile departamente de consultanță. Acest proiect este sprijinit și de Consiliul Județean Gorj.

Concret, oricine dorește să acceseze fonduri europene, va putea merge la unul dintre cele 5 departamente de consultanță și va obține gratuit toate informațiile necesare. Ion Iordache speră ca prin acest demers să se dubleze cuantumul fondurilor europene în județul Gorj.

„Astăzi, împreună cu președintele Consiliului Județean, cu alți colegi parlamentari și cu președinții celor cinci Grupuri de Acțiune Locală din Gorj, am stabilit să înființăm cinci departamente de consultanță pentru accesarea fondurilor europene. Noile entități vor funcționa, pe lângă GAL-uri, în cinci zone ale județului în așa fel încât să fie accesibile tuturor gorjenilor care își doresc proiecte finanțate din fonduri europene.
Prin acest demers ne propunem să creștem substanțial gradul de absorbție al fondurilor europene în județul Gorj și, astfel, să dezvoltăm cât mai accelerat comunitatea.
Vă vom informa constant cu privire la toate etapele de realizare ale acestui proiect, inclusiv cu data de la care serviciile de consultanță își vor începe activitatea.
Potrivit statisticilor, Gorjul este printre județele codașe ale țării atunci când vorbim de accesarea fondurilor europene, ceea ce este inacceptabil. Trebuie să găsim cauzele care ne împiedică să accesăm și, prin eforturi comune, să deblocăm rapid situația!”, a postat liberalul pe pagina sa de socializare.

Gorjul are nevoie să acceseze mai multe fonduri europene!