Bilanțul primarului de Turceni, după ultimul an de mandat

"𝐀 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭 𝐮𝐧 𝐚𝐧, 𝐜𝐮 𝐛𝐮𝐧𝐞, 𝐜𝐮 𝐫𝐞𝐥𝐞, 𝐮𝐧 𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐟𝐞𝐫𝐢𝐭 𝐟𝐚ță 𝐝𝐞 𝐭𝐨ț𝐢 𝐜𝐞𝐢𝐥𝐚𝐥ț𝐢", a anunțat Cristina Cilibiu, primarul de Turceni, care și-a...

3 pacienți ai Spitalului Târgu Cărbunești au murit! 13 bolnavi transferați la SJU Târgu Jiu

În urma declanșării planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Gorj, ca urmare a situației de la Spitalul Covid Târgu-Cărbunești, la nivelul Spitalului Județean...

Altar pentru judecătoarea Moța, moartă de Covid 19

O judecătoare în vârstă de 54 de ani din cadrul Tribunalului Gorj a decedat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, în urma infectării...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

PSD i-a impozitat pe români pentru venituri pe care nu le aveau. Din august 2017, românii cu contracte de două, trei sau patru ore, trebuiau să plăteacă taxe ca pentru opt ore.

• Supraimpozitarea i-a lovit mai ales pe cei cu venituri mici, pe care PSD pretindea că îi reprezintă.

• Rezultatul măsurii PSD: un contract de două ore la salariul minim producea venituri de 500 lei și taxe de 665 lei.

• În 2018, când „revoluția fiscală” a PSD a pus sarcina plății dărilor pe umerii angajaților, se ajunsese la situația scandaloasă în care cei cu venituri mici (personalul auxiliar din școli și grădinițe, de exemplu), angajați câte două-trei ore, trebuiau să aducă bani de acasă pentru a-și plăti impozitele.

• În doi ani, din cauza supraimpozitării introduse de PSD, peste 300.000 de angajați au renunțat la part-time: în iulie 2017 erau 880.000 angajați part-time și doar 575.000 în iulie 2019.

• Supraimpozitarea a afectat flexibilitatea pieței muncii, a penalizat libertatea antreprenorilor și dreptul angajaților de a decide cât și cum să lucreze.

În decembrie 2019, inițativa legislativă de eliminare a supraimpozitării a ajuns la vot. „Într-un stat normal, nu poţi să munceşti două ore şi să plăteşti taxe pentru opt ore. PNL s-a împotrivit acestor măsuri care nu numai că nu au adus beneficii românilor, ci, dimpotrivă, i-au făcut să-și piardă încrederea în statul român”, a declarat Robert Sigartău, secretar general al PNL. Liberalii au reușit anularea acestei aberații pesediste, succes considerat de compania de consultanță Deloitte drept „o revenire la normalitate după mai bine de doi ani.

Unul dintre cei mai aprigi susținători ai acestei modificări legislative a fost deputatul de Gorj, Dan Vîlceanu.

PSD, cel mai mare pericol pentru România